top of page

i am redo

Final connect your roots without lines.jpg

Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, heeft een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij kent de uitdagingen, maar ook de kracht van twee werelden die samenkomen. In zijn indrukwekkende danstheatervoorstelling REMLA zie je hoe hij teruggaat naar zijn Marokkaanse roots. In verschillende interviews vertelt hij hoe hem dat opnieuw heeft geïnspireerd in zijn leven.  

Als professioneel danser en spreker heeft hij de hele wereld over gereisd. 

REDO werd zonder enige medische verklaring geboren met beperkingen, maar hij denkt niet in beperkingen. Hij gelooft dat, met de juiste houding, persoonlijke drive en door uit je comfortzone te stappen, eigen grenzen verlegd kunnen worden. Zijn motto: “NO EXCUSES, NO LIMITS”

Dat hij leeft naar zijn motto is af te lezen aan zijn carrière. In  2018 lanceerde hij zijn eigen soloshow, REDO, die zeer positief werd ontvangen. Een jaar later schreef hij geschiedenis door de prestigieuze dansprijs "De Zwaan" in Nederland te winnen, waarmee hij de eerste hiphopdanser werd die deze eer behaalde. In 2020 stond Redo bovenaan de Community Top 100, een jaarlijkse lijst van inspirerende talenten in de Nederlandse samenleving. Voor zijn lokale, nationale en internationale prestaties ontving hij een Koninklijke Onderscheiding als 'Officier in de Orde van Oranje Nassau'

Op het moment is hij te zien als presentator in het nieuwe programma Project Dans, vanaf 1 februari elke donderdagavond  om 20:30 uur bij de NTR op NPO 1.

Laat je door REDO inspireren over het omgaan met tegenslagen en hoe je van een ‘zwakte’ je kracht kunt maken. Een persoonlijk verhaal over vooroordelen, diversiteit, het geloof in eigen kunnen, de kracht van verbinding met je roots en denken in mogelijkheden.

bottom of page