top of page

the experience

Connecten met je ROOTS begint hier in de Experience Booth. Verschillende organisaties zullen met hun 'booth' of stand aanwezig zijn, naast de hoofdsponsor FamilySearch. Bij interesse voor het gratis plaatsen van een stand, neem contact op.

Voorbereiding

Begin soepel met je eigen ontdekkingsreis. Neem de volgende gegevens mee om jouw ROOTS te kunnen connecten:

Naam en geboortedatum van je ouders,  je opa's en oma's en als je dat hebt, die van je overgrootouders.

FamilySearch

Op grote en kleine touchscreens van FamilySearch kun je de zoektocht naar je voorouders meteen beginnen. FamilySearch heeft namelijk de grootste databank aan stamboomgegevens ter wereld die voor iedereen gratis toegankelijk is. 

Stichting Arjati (in Breda)

"Op zoek naar je roots, naar waar je vandaan komt. Het is momenteel erg actueel, vooral in de Indische gemeenschap.

De derde en vierde generatie worden nieuwsgierig en wellicht voelen zij ook de urgentie om alle beetjes kennis, de verhalen  en de geheimen over ons ( persoonlijke) Indische verleden te vinden, voordat een hele generatielaag verdwijnt en we niks meer kunnen vragen. Maar ook, waar begin je te zoeken als je niemand hebt om nog iets aan te vragen.

Zo'n zoektocht kan leuk en spannend zijn, maar ook overweldigend. Zoveel informatie en zoekmogelijkheden!

Bij Arjati verbinden we de generaties graag met elkaar en willen we ook een platform bieden voor de derde en vierde generatie die zoeken naar hun roots. Kennis delen, ervaringen delen, maar ook praktisch samen op zoek naar puzzelstukjes en samen ontdekkingen doen. Kom naar onze stand waar we graag met je praten over hoe we samen aan dit platform kunnen bouwen"

CBG

CBG-centrum voor familiegeschiedenis ken je vast wel van het bekende Tv-programma Verborgen Verleden. Waarin een de familiegeschiedenis van een bekende Nederlander centraal staat.

Krijg tips, trics en tools om jouw verborgen verleden te ontdekken. Zij weten namelijk alles over familiewapens, familienamen en hebben een digitaal platform waar verzamelingen te vinden zijn uit de Nederlandse geschiedenis.

 

bottom of page